Mina Tävlingar


2016

•  16-05-14–15. Hagel SM Malmö

Detta var Malmö klubbens första Hagel SM och de hade organiserat matchen mycket bra. Utmanande och varierande stationer.

Dag 1 sköt jag dåligt, tror att jag bara var nöjd med 2 av 8 stationer, massa små problem, onödiga bättringar, magasinsbyten som strulade.

Dag 2 så funkade i princip allt, vann 3 stn, kom 2:a på 1 och 4:a på 1. Dag två räddade SM:et. 

Kom på en 2:a plats i Open senior och total 3:a i Open over all efter mina goda vänner Johan och Erik. 

•  16-06-02–04. Extreme Euro Open, Tjeckien

Detta var 5 gången jag åkte ner till EEO och sköt deras match, jag tycker att klassen på denna match håller mycket väl samma nivå som ett EM, så det är en bra förberedelse inför EM i höst.

Jag slutade på en 7:e plats efter vinnaren Giovanni från Italien.

Fick en bra återkoppling på att jag måste öka på träningsdosen på framför allt plåt och swinger.

•  16-09-02–03. Götegorg Open/Cops Cup

Göteborgarna hade igen lyckats göra en bra utmanande tävling.

Slutade på en 2:a plats i Produktion efter Robban från Malmö.

•  16-09-03–08. EM i Pistol i Eger, Ungern.

Europamästare IGEN

EM i Ungern blev en blöt och kladdig upplevelse. Efter dag 1:s skytte så regnade det hela natten med följd att hela skjutbaneområdet blev en kladdiglervälling sörja.

Jag tillbringade ungefär en och en halvdag med förberedelser på skjutbanan där jag gick igenom och planerade hur varje av de 24 skjutststionerna skulle skjutas. Sen lyckades hålla focus över alla 4 dagarnas skytte och tänka bort det dåliga vädret helt.

Detta lyckades jag med och jag vann min 2:a raka Europamästartittel i divisionen Production Senior med 2% marginal till Italienaren Giovanni. 

Vårt Seniorlag i Produkltion lyckades erövra en 2:a plats. Jag tror inte att något Svenskt lag har erövrat en silvermedalj på en lev. 4 tävling. Bra Jobbat grabbar.

2015

•  15-06-13–14. SM Göteborg

Som vanligt var Göteborgarnas tävling mycket bra arrangerad med roliga stationer.

Jag blev Svensk mästare i produktion Senior för 3:e året i rad.

•  15-09-13–19. VM Hagel, Agna Italien

VÄRLDSMÄSTARE

30 skjutstationer fördelade på 5 dagar. Skjutanläggningen Le tre Piume var en väl fungerande bana med bra omväxlande, roliga och mycket väl arrangerade skjutstationer. 

Min RandR Saiga fungerade som en klocka under 28 skjutstationer, de två stationer jag hade eldavbrott var två av tre slug stationer. Mycke underligt, på träning hade jag skjutit ca 100 slug utan problem men på matchen så blev det problem.

2014

•  14-05-29 — 31. Extreme Euro Open, Znojmo Tjeckien.

En ypperligt arrangerad tävling med utmanande stationer, jag kom på en 3:e plats i Producktion Senior.

•  14-06-14–15. SM Göteborg.

Svensk mästare produktion Senior för andra året i rad.


•  14-10-12 — 19. VM Frostfroof, Florida.

Vilken anläggning, wow, jag blir avundsjuk. En genomgående väg in på området med 12 st 180 graders skjutbanor på ömsesida och 6 banor i vägens slut.

Tänk om vi hade en sådan anläggning här hemma.

Tävlingen var vär organiserad och stationerna var omväxlande och utmanande.

Jag slutade på en 6:e plats i produktion senior, vilket jag inte var helt nöjd med, har en del att ta igen speciellt på swingers.


2013

  13-09-09--14. EM Barcelos Portugal.

EUROPAMÄSTARE, Produktion Senior 

Tävlingen löpte över 5 dagar och 24 skjutstationer . 

Skjutstationerna var mycket svåra med små mål på långa håll och med snabba rörliga mål. Vi sköt 6 skjutstationer på fm eller på em med en dag ledig. 

Men jag fick en bra lottning och var ledig på tävlingens första dag men tillbringade dagen ändå på skjutbanan och såg när andra tävlanden sköt. Då fick jag en klar bild på hur skjutstationerna skulle skjutas och jag kunde lägga upp min egen taktik hur stationerna skulle skjutas.

Min Tanfoglio Stock 2 pistol hade inte ett vapenkrångel under hela tävlingen och crono skjutningen var inte heller något problem. Cronografen visade samma värde som min egen cronograf hemma 131 PF.

  13-08-31--09-01. SM Kristianstad.

SVENSKMÄSTARE, Produktion Senior

Arrangören av årets SM hade lyckats bra med att bygga de stationer vi sköt under 2 dagar. Det var en stor variation av avstånd och svårighets grad. Det var mycke minitavlor på denna tävling, det gällde att inte falla in i att skjuta lika snabbt som på normala tavlor utan sakta ner lite och rikta mer.

Jag kom totalt på en 6:e plats i Produktion div och vann Senior klassen.

  13-06-06--08. Extreme Euro Open. Znoimo i Tjeckien.

Som vanligt så hade de ordnat en tävling i världs klass, 30 stationer på tre dagar, vi sköt fm eller em. Mycket svinger blev det, tror det var 28 svinger på 30 stationer, snabba dessutom. Jag hade 5 miss på svinger, inför SM och EM så kommer det bli mycket svinger träning.

Jag kom på en 2:a plats i Produktion Senior efter en Italienare. Nu är det bara att ladda om inför SM och sen årets stora tävling EM i Portugal.

  13-05-13. Oden cup i Uppsala på Ekebyboda skytte anläggning.

Som vanligt ordnade Uppsala en bra match. Roliga och omväxlande skjutstationer. Detta var årets första tävling och ett mått på hur träningen under vintern har varit. Skyttet gick bra tycker jag själv, en bom och en station med en bättring med två skott på en plåt som resulterade i en onödigt lång tid. 

Jag slutade på en 3:e plats på 96%.


2012

    12-09-24--29. VM i Dynamiskt hagel i Debrecen, Ungern.

Detta var min första hagel match. Dynamiskt hagel är en ny gren inom IPSC Sverige. Jag hade förberett mig med att skjuta ca 250 – 350 ptr om dagern under 2-3 veckor innan avfärden till Ungern.

Vi var ett glatt gäng från Sverige som hade åkt ner och vi gick alla i samma squad under hela tävlingen.

Vi sköt 6 stationer för eller eftermiddag i fem dagar med en vilodag. Stationerna var bra byggda med stor omväxling av svårighetsgrad. Som ny hagelskytt så kan jag i efterhand konstatera att jag har missat att träna på nästan den viktigaste saken, att veta hur hagelsvärmen i de olika chokerna sprider på olika avstånd. Detta eftersom straff plåtar står ibland tätt intill poänggivande plåtar. På vissa stationer var man tvungen att rikta 20-30 cm utanför målet för att svärmen av hagel inte också skall fälla straff plåten.

Då man tittade på de hagelskyttar, framför allt från de forna öst länderna (av topp 15 så var det bara 2 som inte kom från forna öst länder), så saktade de inte ner vid tajta plåtar utan sköt som vanligt fort som bara den, medans jag var tvungen att tänka och stanna till och rikta. Där tappade jag många viktiga sekunder

Jag slutade på 45 plats av 112 skyttar på 77%.


2011

      11-10-02--09 VM Rhodos.

Äntligen VM, en jätte tävling var 3:e år med över 1200 skyttar från över 60 länder.

Vi i Produktions landslaget sköt tillsammans med landslagen från Brasilien och Argentina. Vi sköt 6 stationer antingen en för eller eftermiddag i 6 dagar med en vilodag på torsdagen.

Vi startade på måndag em. och det tog sån tid att vi var 4 skyttar som inte kunde avsluta den sista stationen pga. mörker 
så vi fick starta med den innan vi började skjuta morgonen där efter.

Skyttet funkade bra efter två dagar låg jag i topp av de Svenska produktions skyttarna. Sedan kom febern och hostan. 
Efter besök på ett Grekiskt apotek och inköp av febernedsättande- och hostmedicin blev det lite bättre. 


I princip funkade allt skytte bra men i förflyttningarna blev jag helt orkeslös. Jag var på banan sköt, åt mat och sov osv. Men av nästan 550 skott på 30 skjutstationer hade jag bara 1 bom, så skyttet som sådant är jag nöjd med.

Jag slutade på en 49:e plats (av 390) vilket var lite sämre än mitt mål, som var satt runt 30:e plats.  


På förra VM kom jag på en 35:e plats men då var det bara 280 i produktion och nu 390 startande så uppskattningen 
av måluppfyllan är kanske uppfylld med tanke på att det var över 100 mer startande på detta VM.


     11-08-27--28, SM Eskilstuna. S:t Eskils skyttar hade satt ihop sitt första SM, betyget blev ok. Tråkigt är att de på vissa stationer har väldigt trånga pekvinklar.

Skyttet började jätte bra med en stations vinst på stn 4  och avslutade dag två perfekt  med två stationsvinster på stn. 1 & 3. 
Där i mellan var det si och så med skyttet. En station tror jag att jag nollade. Periodvis sköt jag nog i nivån "sämsta matchen i år" nivå.

Slutligen slutade jag på en 2:a plats på 97% bakom Faj.
 

      11-08-13--14. Sandaknallen Årjäng.

Dessa Värmlänningar gör nog Sveriges bästa match, utan tvekan. De hade satt ihop 15 stationer med stor variation på svårighet.

Jag slutade på en 6:e plats på 86% bakom Rasmus.      11-07-23--24, Cops Cup Göteborg.

Tillbaka i Göteborg för andra gången på lite över en månad. Vi tyckte Panorama hotell var ok, så vi såg till att bo på samma hotell som tidigare. 

som tidigare Göteborgs matcher så är nivån på stationerna höga och roliga att skjuta. 12 stationer sköt vi på två dagar och skyttet var inte lika bra som den tidigare matchen. 

Jag slutade på en 7:e plats på 87% på vinnaren Rasmus.
 

      11-06-11--12. Göteborg Open, Putte Memorial. Göteborgarna hade satt ihop 12 stationer på Kallebäck. Vi bodde på ett för oss nytt match hotell Quality Panorama som ligger två stenkast från Liseberg.

Skyttet funkade ok, några missar för mycket som visade sig i resultat listan, jag vann två stationer var av en var sittande på en trähäst som gungade. 

Jag slutade på en 6:e plats på 92% på vinnaren som var Norrman.

 

      11-05-28 -- 29. NM Kongsvinger Norge. Vi bodde på match hotellet i Kongsvinger, Hotell Vinger Norrlandia. Hotellet ligger ca. 20 minuter från banan. Det blev två dagar med trevliga stationer och med bra svårhetsnivå. 

Jag slutade på en 12:e plats med 86% som 3:e Svensk. Vann gjorde Rasmus från Götet. Det Svenska produktions laget där jag ingick vann och blev Nordiska mästare för 2:a året i följd. 2010

      10-09-13--17. EM Belgrad, Serbien. Detta var mitt tredje EM och det klart bästa organiserade lev 4 tävling jag skjutit. Jag åkte ner till Belgrad 10/9 och checkade in på Hotel Continetal som var match hotellet för EM. Invigningen var pompa och ståt nedanför en borg med anor från Romartiden.Tävlingen startade för mig på tisdagen 14/9 och sen sköt vi i 4 dagar efter varandra. Imponerande skytte/tränings anläggning den Serbiska anti terror polisen förfogade över, pool, fotbollsplan, tennisbanor och inte minst 27 skjutbanor.

Skyttet för min del fungerade bra, dag ett sköt jag felfritt, dag två fick jag vapen fel på tre stationer som även resulterade i två bom. Något blev fel med utdragaren. Felet jag gjorde var att jag inte direkt vid första felet bytte till mitt reserv vapen. Det gjorde jag till dag 3 och då funkade allt utan problem. 

I stort är jag nöjd med skyttet utom en slarvig bom jag sköt avslutningsvis dag 3 men vapen felen är inget att göra åt. Jag slutade på en 38:e plats på 82% av samma Spanjor som vann MedCup jag sköt i april. Nu är det bara att ladda om till VM i Grekland 2011 

      SM i Göteborg var igen en mycket bra organiserad tävling av Göteborgs skyttarna.

De hade satt ihop en "supersquad" i produktion med rankade skyttar från Sverige, Norge, Danmark & Finland. Vi började av en tillfällighet......NOT på Lisebergsstationen (nr12) där fick man en mental pungspark direkt på lördagsmorgonen. Allt utom 3 popprar rörde på sig. Två svingrar och en gunga med tavlor på med PT framför. Fick en bom på en svinger men i övrigt funkade skyttet ok.

Men fick med mig en SM silvermedalj hem.
 

      10-07-04. Västerås Invitational.

Det var första gången Västerås skyttarna arrangerade en IPSC tävling och jag tycker de lyckades jätte bra. Solen sken och det var jätte varmt.
Skyttet funkade sådär, ett par bom och fippel med ett magbyte på en station var bottennoteringarna annars funkade det bra.

Jag vann tävlingen 3% före Peter från Eskilstuna.


10-06-12--13.

 

     NM Göteborg, Putte Memorial.

Göteborgarna hade som vanligt satt ihop en kanontävling. Visserligen sköt jag som en kratta dag 2 och fixade 3 bom ( SUCK).

Slutade på en 6:e plats runt 90% på vinnaren Rasmus.

Svenska laget ( Rasmus, jag , P-O och Tommy) vann lagtävlingen och blev Nordiska mästare i Produktion divisionen.
 

     10-05-16. Oden Cup, Uppsala.

Sköt tävlingen ok, men var inte nöjd med ett par stationer.
Uppsala skyttarna hade satt upp omväxlande och utmanande stationer.

 Vann tävlingen med 7% marginal.
 

      10-05-09. Tallmilan cup.

Det var första gången jag tävlade i Rosersberg och Tallmilan. 7 stationer med mycket skjuta och jag tycker de hade lyckats bra med att variera upplägget på de olika stationerna.

En glad överraskning var att jag som trodde att jag sköt dåligt på vår första station (stn 6), sköt en bom på den närmaste tavlan, med andra ord en ren slarv bom med dåligt fokus på riktmedlen, var att jag vann stationen. I bland skall man ha tur.

Jag vann tävlingen med ca 8 % före tvåan och var i stort nöjd med mitt skytte, lite dåliga poäng på två stationer.
 

      10-04-30--05-02. MedCup i Cheval Blanc. Frankrike. Tillbaka på skjutbanan där EM 2007 genomfördes. 24 roliga stationer på 3 dagar (10 + 10 + 4 stationer).
 Jag sköt bra poäng på flera stationer och hade ett antal höga placeringar på några stationer. En station var en riktig flopp, som instruktör står man och predikar att man måste använda riktmedlen när man skjuter, så står man och tittar på föregående tavla gör målskifte och skjuter två skott men fortfarande tittar jag på föregående tavla och när huvudet kommer ifatt riktmedlen så har jag satt två fina A-träffar mitt i en strafftavla , hur dum får man bli.

 

Jag var nöjd med årets första tävling där jag slutade på en 7:e plats på 86% där en Spanjor vann, har för mig att han var runt 5:a på senaste VM.
2009 

      09-08-29--30. 

SM i Malmö blev en katastrof med stooora bokstäver.

Jag har under över 4 år skjutit med samma ammunitionsmärke och kontroll skjutit i kronograf på VM, EM samt ett antal andra tävlingar i Sverige under dessa år och då har faktorn legat på 128-130. Nu i Malmö så klarade ammunitionen inte den lägre faktor gräsen för minor som är 125, jag sköt 114 och 117.

När jag kom hem kontroll sköt jag i min ktonograf och samma resultat. Som tur hade jag fler askar av samma märke men av en annan leverans och dessa uppfyllde faktorn som tidigare. En sak har jag lärt mig, när jag köper en ny sändning am så kommer jag kontroll skjuta för att kontrollera hastigheten så detta inte händer mig igen.
 

      09-08-08--09. Sandaknallen i Årjäng

. Som vanligt organiserade Årjäng klubben en kanon tävling med varierande stationer. Klubben i Årjäng meddelade tråkigt nog att de under 2010 inte har möjlighet att köra en tvådagars tävling som tidigare utan att de kommer genomföra en endagars enklare tävling. Tråkigt för oss som tävlar men jag förstår de som organiserar tävlingar att det är mycket jobb bakom.

 Sköt lite hackigt dag 1 på några stationer men av de sista 5 stationerna dag två vann jag 3 av dem.

 Jag slutade på en 2:a plats bakom Rasmus från Gbg med 98.01%.
 

      09-06-04--06. Extreme Euro Open 2009, Tjeckien

. I år var vi totalt 4 från klubben som åkte ner. Jag lämnade Stockholm 1/6 på em och åkte ner till Helsingborg dit Andreas har flyttat. Vi anlände till Znojmo i södra Tjeckien 2/6 vid 15 tiden. På onsdagen drog vi till banan vid 13 tiden för gun check som genomfördes utan problem trots att de som satt där försökte få mig att skjuta open. Vi kollade lite på de 30 statstationerna.Dag 1. Startade vi på banan 07.00 så klockan ringde på hotellrummet 04.50. Sköt hyfsat hela dagen nu i efterhand så tappade jag mycket framföra allt på små stationerna med en del bättringar på plåtar. En 9 skotts station som skjuts på 5-6 sekunder där man behöver bättra ett eller två skott kostar 1-2 sekunder och då är man körd.Dag 2. Startade vi klockan 13.45 så idag var det sov morgon. Sköt säkert som dag 1 en bra blandning av stora och små stationer. Bättringar på plåt och hade en riktig kantträff på en svinger, närmare bom kan man inte komma, PUST.Dag 3. Då var det morgon passet igen, upp 04.50 och start på banan 07.00. Sköt som tidigare, bra tider på vissa stationer och för många bättringar på plåtar. Ytterligare en kant träff på en svinger.Jag slutade på en 24:a plats (81.60%) på dubble Värld & Europamästaren Adam Tyc från Tjeckien. Jag sköt inga bom eller PT under tävlingen men (448 A, 92 C & 10 D ) tok för mycket C träffar och bättringar på plåtar.
 

      09-05-23. Oden Cup i Uppsala.

9 varierande stationer och 180 skott.

Vi i squad 9 började på den svåra station 9 med både mover och svinger. Var 1:e skytt så det fanns inte möjlighet att se timing på varken mover eller svinger så det blev att skjuta safe. Resulterade i en bom (årets första) Hade ett par bättringar på plåtar på stn 2 och vann stn 3. Sköt en ny bom (Årets andra och förhoppningsvis sista) på stn 4. Övriga stationer rullade på.

Jag slutade på en 2:a plats bakom Stefan från Gbg med 99.92%(0.66 match poäng).

Jag provad även att filma med en Headcam, lägger snart upp stationer på videosidan.
 

      09-05-16--17 Göteborg Open "Putte Memorial".

Jag tror nog att detta var den bästa tävlingen som ordnades nere i Göteborg.
Det var 12 välplanerade stationer, jag vann 4 stationer och var topp 5 på 8. En station gick dåligt med en 19:e plats. Dock inga missa eller träff i PT.

Jag slutade på en 1:a plats (100%) 6 poäng bakom kom Rasmus på 99.45. Min 2:a erövrade President medalj.

Jag provad även att filma med en Headcam, lägger upp 3 stationer på videosidan.

 


 

      09-03-22. Årsmötestävlingen i Eskilstuna. Detta är en bra tävling att börja tävlingsåret med. Bra stationer med lagom svårighet. I år var det 8 stationer och ca 130 skott.
Jag hade med mig och tre nya skyttar från klubben och de skötte sig bra. Alla klarade det först målet med sin först tävling, dvs inte bli diskad. Jag var inte helt fokuserad på alla stationerna vid genomgångarna när man hjälper nya skyttar, så jag gjorde ett par taktiska missar på två stationer. Dessa kostade en del

Jag slutade på en 2:a plats (99.15%) 6 poäng bakom Rasmus.

Jag provad även att filma med en Headcam, lägger upp 3 stationer på videosidan.

 


2008

      08-10-27--11-01 VM på Bali (World shoot XV ).

När vi kom ner så blev man utan tvekan chockad av värmen och luftfuktigheten. Värmen låg på över 40 grader i skuggan. Jag köpte runt 30 L mineralvatten under de 10 dagar jag var nere. Varje pass på banan hade jag 3 L vatten och 1 L sportdryck.


Vi sköt totalt 35 stationer + chrono, 6 stationer fm eller em. Det var få stationer med mål på kortare håll än 10-12 m. Mycket långhåll 20-30 m. Jag blev lite besviken på uppbyggnaden av stationerna, det såg inte ut som arrangörerna hade lagt ner mycket på props (utrustning på skjutstationerna). Jag har sett lite filmer från VM i Sydafrika 2002 och Sydamerika 2005 och från båda ställena var det mycket mer byggnationer på stationerna.

Hur gick tävlingen då, ja så där i stort är jag nöjd. 

Jag hade 6 bom och av 553 skott. 4 av bommarna var på svingar, där ser jag ett träningsbehov inför 2009 och två bom kan jag bara säga är slarv eller dålig fokus i värmen. Jag sköt ca 75 % A-träffar (432st) målet var att skjuta runt 90% så där är det bara att fortsätta att träna.Totalt hamnade på en 35:e plats och bäste Svensk av 282 starter i produktions divisionen.

 

      08-08-16--17 Sandaknallen och SM 2008. ÄNTLIGEN!!!!! Svenskmästare i Produktions Divisionen både individuellt och i Lag (Team MP-Sec ).

Sköt min bästa match någonsin. Jag tror jag vann 5-6 stationer, 2 stationer sköt jag dåligt och övriga topp 5. Det var 74 starter i Produktions div.

Ett stort tack till klubben i Årjäng för den väl organiserade tävlingen.

 


 

      08-08-03 GävleDarren.

När vi satte oss i bilen till Gävle kändes det som himlen öppnade sig över oss. Som tur var så regnade det inte hela tiden utan periodvis under dagen. Gävle klubben hade byggt 8 bra stationer med olika utmaningar.

Jag sköt bra och kom på en andra plats efter Danne på 98,5%

  

      080605 -- 07, CZ Extreme Euro Open 2008 i Znojmo Tjeckien. Vi var ett glatt gäng på 4 VDS skyttar som bilade ner där ytterligare 2 VDS:are anslöt. Efter ca 20 timmars bilresa var vi nere på skjutbanan. Vi kom dit vid 7 tiden morgonen innan tävlingen så vi kunde titta på stationerna. 30 stycken välbyggda stationer, nice. Sen till hotellet och sova ett par timmar.Dag 1. Sköt som en kratta, tror jag hade 7 bom. Har inte skjutit så här dåligt under hela året. Inget funkade, bommar på svinger, korta håll på tavla och massa bättringar på plåtar, suck suck!Dag 2. I dag funkade skyttet, bra tider & bra poäng, men ett par av dagens 10 stationer var jag inte nöjd med. I vår squad gick även trion från Eskilstuna. Bra att gå med andra Produktion skyttar, så vi var 6 produktionsskyttar i samma squad.

 

Dag 3. Började bra med skyttet, bra tider och hyfsade poäng. På eftermiddagen vid 16 tiden öppnade sig himlen och det bara öste ner regn, sen hagel och stormvindar. Tacka gudarna att Johan hade köpt ett partytält som vi krampaktigt höll fast oss under. Det blev en försening på ca 1,5 timme.

Sista stationen sköts i nästan mörker (kl.20.15) och det blev en NS popper som föll, såg inte ett skit av riktmedlen. suck.

Slutligen kan nämnas att detta var Europas tävling i år med stort T, 30 stationer på 3 dagar. 

Kan verkligen rekommenderas, åk dit 2009.

En sak jag inte kan rekommendera var Hotell Dukla i Znojmo, en klar besvikelse. 70 tals östblocks hotell det säger allt! Maten var billig och Ölen var ännu billigare, ca 6 kr för ett stort glas god Tjeckisk pilsner på krogen.
 

      Cops cup i Göteborg 080517-18. Två tävlingar på två dagar. Sköt helt ok, slutade 5:a dag 1 som 2:a Svensk bakom två Norrmän, en Dansk och en Svensk.

Sköt 92% på NM vinnaren Even från Norge.

Dag två sköt jag i standard Div. Sköt bättre poäng än på lördagen dock med 3 bom (suck).

Slutade på en 10:e plats totalt 88% på samme Norrman. Nöjd med resultatet med tanke på att jag sköt minor och tappar poäng till alla de vanliga standard skyttarna som inte behöver tänka på bra träffar hela tiden.


 

 

     SweDen cup1 i Malmö 080427.

Snacka om fin anläggning de hade Malmöskyttrna, som Stockholmare blir man lätt avundsjuk på skjutanläggningarna ute i landet. Anläggningarna i Stockholms området suger, milt sagt. Sköt som en kratta, hade problem med ett magasin på en station där vinnaren sköt på runt 7 sek och jag på 14 sek.

Ingen bra tävling, slutade på en 5:e plats på 83%.


 

 

      Årsmötes tävling i Eskilstuna 080330. Jag började med vapen problem och sköt dåligt de första 2 stationerna.

Sen fungerade skyttet och jag vann tävlingen med knappmarginal före Danne.

 
071124-25 Moss Indoor i Norge.

Detta var en upplevelse att skjuta i skyddsrum under marken. De hade blandat både kort och långa håll. Bra tävling och jag kom på en 4:e plats. NM vinnare Even från Norge vann och jag knaprade in 4-5% på honom sedan NM.2007 

      EM i Cheval Blanc Frankrike. 17-21/9, fyra dagars skytte och en vilodag.

Vi som sköt i landslaget i div Produktion gick i squad 4 tillsammans med landslagen från Spanien och Ryssland. Vi sköt 6 stationer fm eller em.Jag hade som mål att ligga i topp av Svenskarna i Produktions div och detta lyckades jag med. Men vi tre i toppen av Svenska landslaget var inom 30 poäng.

 Jag var nöjd med skyttet men hade 4 bom och en PT, varav 2 bom var på "enkla" tavlor och således bara slarv.
 

Den bäste Ryssen i squaden slutade på en 4:e plats och en sak lärde jag mig inför vinterns träning var att han sköt inte mycket snabbare än vi Svenskar men han hade bättre träffar. Tittar man på hans träffar mot mina så sköt han ca 130 poäng mer än mig. Jag hade 13 D-träffar och 40 C-träffar samt 1 bom + 1 PT mer än honom. Detta blir en bra morot inför vinterns grundträning inför VM på Bali 2008.

Jag slutade på 20 plats i Europa som bäste Svensk och 2:a i Norden.
 

      Polis SM i Växjö, 07-09-09. Kändes konstigt att gå tillbaka och skjuta med den gamla Sig 226 som har legat i skåpet sedan april då den nya CZ:an kom.

 Jag slutade på en 3:e plats efter Robban från Växjö och min gamla elev Tommy från Halmstad. Bra tävling med skjutstationer lätta nog för helt nybörjare. .
 

      SM i Göteborg 07-09-01--02, 12 stationer med 8 på lördagen och 4 på söndagen.

Bra stationer som alltid nere i Götet. Jag och Danne L gick i samma squad och vi sköt jämt på många stationer. Jag slutade 2:a på 99.4% bara 6 poäng bakom honom.

SM 2:a är inte dåligt detta var min bästa placering och nu ser jag fram emot att åka till Frankrike och skjuta EM.

Resultatet på SM säkrade min landslagsplats i Produktions laget.


 

      Sandaknallen 07-08-11--12, En kanon tävling i Årjäng med 15 välplanerade stationer slutade jag på en 3:e plats bakom två Norrmän.


stefan@ekstedt.org © Stefan Ekstedt 2013