Vår Utbildning I IPSC Skytte


Om du undrar vem jag är och vad jag har för erfarenhet och kompetens av skytte och utbildning så kan du läsa min meritförteckning.

Under senare delen av 2000 talet har jag legat på topp i Sverige och i utlandet i produktions div.  (fom 2012 även som senior ) Europamästare 2013 & 2016.        4 SM guld (2008 & 2013, 2014, 2015), 3 SM silver (2007, 2010 & 2011) och 2 SM brons (1993 & 2004).

2015 belv jag även som första Svensk Världsmästare i Dynamiskt hagel, div Open senior.

Jag och Johan är de som har utbildat flest IPSC Skyttar i landet i över 15 år. Johan är dessutom i särklass Sveriges bästa dynamiska skytt med över 15 SM guld i pistol, gevär och hagel. Han blev Europamästare i Gevär 2015 i Semiauto open Senior samt bronmsmedaljör på VM hagel Open senior.

Du kan läsa mer om vår utbildning i artikeln från vapentidningen.

OBS!!! Det är obligatoriskt inför kursstart att bifoga ett registerutdrag från belastningsregistret hos Rikspolisstyrelsen.

Detta registerutdrag skall tas med till kursstart i ett OBRUTET kuvert, Dvs. öppna inte kuvertet när det kommer.

Du kan ta ner blanketten för ansökan om registerutdrag i PDF format HÄR.

För att läsa PDF-filer krävs Acrobat Reader. Hämta här.

Kursledningen kan utan motivering avbryta elevs utbildning och/eller neka elev att gå utbildningen. Eleven får då tillbaka en skälig del av kurs avgiften beroende på hur långt in i kursen eleven har genomfört. Dock tas en administrativ avgift ut på 200 kr.


Grundkurs i dynamiskt Pistol skytte

Vår grundkurs kan genomföras på två sätt, antingen via den skjutbana vi disponerar för våra fyra årliga kurser eller på din bana. Har du eller din klubb egen bana vi kan disponera över en helg så kan vi köra kursen där, ni måste dock vara minst 10 elever. Blir det problem för er att få ihop 10 elever och det är ok att jag försöker fylla upp kursen så är fungerar även det.

Är klubbutbildningen utanför Stockholms området tas extra ersättning ut för resa och eventuellt boende. 

Vår grundkurs löper över en helg, lördag - söndag 9-17, med hemstudier av regelboken.

När kurs avgiften är betald får elever instruktioner om hur denne tar ner kursmaterialet. I kurs materialet finns det regelbok, instuderingsfrågor, studiehänvisningar och en förberedande pre test.

Dag 1 går vi igenom elevens frågor från instuderingsfrågorna och eleven skriver sedan IPSC Sveriges godkända teoriprov.

Sen går vi ut på banan och går igenom grunderna avseende skjutställning, grepp om vapnet, drag, magasinsbyte, målväxling och skytte med satrk/svag hand.

Dag 2 börjar med en teoridel där  vi går igenom provet och går igenom ett fickminne med ett  träningsprogram på ena sidan och  förberedelser inför match på andra sidan.

Efter teoriblocket går vi ut på banan igen och repeterar det vi gick igenom dag 1. Vidare går vi vidare med olika skjutstationer där vi går igenom olika skjutställningar, liggande, hukande, skytte genom olika gluggar och magasinsbyte under förflyttning.

Blir eleven godkänd från kursen får denne ett kursbevis över genomförd grundkurs. Detta kursbevis ger inte möjlighet till vapenlicens. Eleven måste då vara med i en skytteklubb som är ansluten till IPSC Sverige.

Kursledningen kommer även efter godkänd grundkurs skicka in elevens tävlingslicens ansökan till IPSC Sverige. Om eleven är medlem i en ansluten klubb kommer eleven att få sin tävlingslicens så han/hon kan börja träna och tävla i dynamiskt skytte.

Saknar eleven egen vapenlicens så är det inget problem, vi har vapen för uthyrning vid kurstillfället.

Utrustning för elev med eget vapen:

   Vapen med minst 2 magasin. 

   Hölster som fungerar att dra ifrån, hölstret skall täcka pistolens varbygel.

   500 patroner. (Betalas av eleven)

   Skyddsglasögon.

   Hörselskydd.

Saknar elev egen vapenlicens så har vi vapen till uthyrning, vi köper din ammunition och du får låna skyddsglasögon och hörselskydd.

Pris: Enligt överenskommelse (Ring eller skriv).

Deltagarantal: 6-10 elever

Plats: Skjutbana i Stockholms län

Nästa utbildning: Vi genomför två kurser under vintern/våren februari - april och två kurser under hösten/vintern oktober - december. Jag skickar ut datumen ett par månader innan kursstart till de som har anmält sitt intresse för kursen.

Efter överenskommelse kan även grundkursen genomföras privat med 1-2 elever.

Är du intresserad av utbildningen skriv i en intresseanmälan så hör jag av mig när kursen kommer genomföras.

INTRESSEANMÄLAN

stefan@ekstedt.org © Stefan Ekstedt 2013